Text Image

Количка

0

За нас

Leather Initial
Leather Initial е ателие за ръчна изработка на индивидуални и персонализирани изделия от естествена кожа. Всички изделия изработваме ръчно по наш авторски дизайн. Минаваме лично и ръчно през целия творчески процес: от идеята и голямото парче кожа – до последния шев на готовия продукт. Използваме естествена лицева, растителнодъбена телешка кожа, ръчно обработена и подхранвна. Гордеем, се че лично подбираме кожата, ръчно я оцветяваме и подхранваме, така че да гарантираме и поддържаме желания цвят, блясък и устойчивост.

Изработваме изделията ръчно
В Leather Initial изработваме авторски изделия със собствен дизайн, доказали своята функционалност с времето. Постоянно се стремим да подобряваме моделите на продуктите. В този процес клиентите имат важна роля, така че сме благодарни за вашата обратна връзка, коментари и препоръки. Всеки наш продукт подготвяме ръчно. Ръчно подбираме всяко безупречно парче естествена лицева кожа. Ръчно я боядисваме, подхранваме, кроим, режем, ковем, лепим, шием, поставяме крепежни елементи, обработваме ръбовете и полираме. Специално внимание отделяме на ръба на готовото изделие. Обработваме го с чист пчелен восък и смоли, полираме го ръчно с дървен полир. По този начин гарантираме, че е защитен от външни влияния като влага и триене.
Лична персонализация
За да направим изделието наистина лично, персонализираме артикулите, които изработваме с вашите пожелания, послания, изображения и идеи. Лазерното гравиране, което прилагаме позволява трайно изобразяване на текст или визия върху кожата. Считаме че лазерното гравиране е един от най-добрите начини за трайна персонализация на кожа, тъй като дава възможност за гравиране на фини детайли с тънки линии, с отчетлив, леко вдълбан контрастен контур.

Работим с лицева естествена кожа
Използваме лицевата, повърхностна част на кожата. Тя е най-горният, най-качественият слой на кожата, запазил своята естествена гъвкавост, издръжливост при натиск и надиране. Някои от характеристиките на лицевата кожа са самовъзстановяване на повърхнината след леко надиране, добиване с времето на естествена патина, дългогодишна устойчивост при протъркване на ръбовете. Обикновено при обработката на кожата, от едно парче кожа, при надлъжно разцепване се получават един лицев слой и няколко дълбочинни. Дълбочинните слоеве са леко „рошави“ от нацепването, липсва им гладкостта, блясъка и финопореста текстура на естествената повърхност на лицевия слой. Долните пластове губят своята здравина и много лесно се късат. За да добият здравната, която да им позволи да се използват в кожарската индустрия, долните слоеве се обработват химически с полиуретанови вложки (полиестер, пластмаса). В някои кожи полиуретанът достига до 90%, въпреки че пак се продава като естествена кожа. (а в началото действително е била такава). За да могат да се използват в кожарската промишленост, дълбочинните слоеве се покриват с изкуствени филми (заливки) които се пресоват допълнително, за да наподобяват текстурата на лицевия слой. Те също се продават за естествена кожа, каквато всъщност са, само че с подменена повърхност. В Leather Initial използваме само лицева телешка кожа, за да предоставим качеството на истинската, устойчива, неподменена кожа, което клиентите заслужават. Работим с растителнодъбена естествена кожа Растителното дъбене е обработка на кожа с танини от растителен произход (добиват се от дървесна кора, листа и други растителни части). Само растителнодъбената кожа може да се формова и кове, защото запазва повърхността на кожата естествена, незапечатана и чуствителна на удар. Използваме именно този кожа, която е растителнодъбена, защото е най-щадящият начин на обработка на кожата и на нея можем да изковаваме ръчно орнаменти на изделията ни.